Auto

Trafic de coşmar: Bucureştiul este cel mai aglomerat oraş din Europa. Topul oraşelor care testează răbdarea şoferilor. GALERIE FOTO

Topul celor mai aglomerate oraşe

Topul celor mai aglomerate oraşe

Autor: Alex Ciutacu

23.08.2017, 16:21 1161

Blocajele în trafic, cozile interminabile şi aşteptarea bară la bară sunt din ce în ce mai problematice pentru toate oraşele aflate în curs de dezvoltare, de pe tot globul. În anumite zone, autorităţile au demarat diverse proiecte pentru a decongestiona traficul, potrivit Business Insider.

Printre aceste oraşe se numără Londra, unde autorităţile au decis să stabilească o taxă pentru şoferii care circulă în anumite zone aglomerate din oraş.

TomTom, o companie de mapping şi navigaţie, a realizat un top al oraşelor Europene în funcţie de aglomeraţia din trafic în fiecare dintre ele. Compania a colectat datele de pe ultimii nouă ani şi a acordat fiecărui oraş din top un număr de puncte, de la 0 la 100, pentru a desemna gradul de aglomerare din oraşul respectiv.

Pe locul 1, înregistrând un record sumbru, Bucureşti are un scor de 50%, fiind declarat drept oraşul cu cel mai congestionat trafic din Europa, prezentând o creştere masivă de 7% faţă de datele anterioare.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO