Auto

Trafic feroviar oprit pe magistrala 200 Deva - Arad, din cauza unui incendiu

Trafic feroviar oprit pe magistrala 200 Deva - Arad, din...

Autor: Departamentul Corespondenţi

28.03.2017, 15:00 55

Traficul feroviar este oprit, marţi după-amiază, pe magistrala 200 Deva - Arad, între staţiile Milova şi Radna, din cauza unui incendiu de vegetaţie. Un tren de călători a fost oprit în gară.

Potrivit Centrului Infotrafic, marţi după-amiază, în judeţul Arad, traficul feroviar este oprit pe magistrala 200 Deva - Arad, între staţiile Milova şi Radna, din cauza unui incendiu de vegetaţie.

Pompierii intervin pentru stingerea flăcărilor.

Purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, a declarat, pentru MEDIAFAX, că trenul de călători fusese oprit la Milova din motive de siguranţă.

”Incendiul se manifestă în apropierea căii ferate. Incendiul este de vegetaţie uscată, resturi vegetale şi deşeuri. Din cauza degajărilor mari de fum şi a flăcărilor destul de puternice, a fost afectat traficul feroviar”, a declarat Pleşca.

Potrivit acestuia, circulaţia feroviară nu este în pericol.

Trenul internaţional Viena-Budapesta-Bucureşti a fost oprit circa 15 minut la Milova, după care a circulaţia a fost reluată.

Pompierii din Arad au atras de mai multe ori atenţia oamenilor cu privire la pericolul curăţării terenurilor agricole prin incendiere, după ce cele mai multe incedii care au avut loc în judeţ, în ultima vreme, au fost cauzate de cei care făceau curăţenia de primăvară, incendiind terenurile agricole.

Doar la sfârşitul săptămânii trecute, din cele 18 incendii care s-au înregistrat în Arad 16 au fost de mirişte, vegetaţie uscată şi resturi vegetale. Patru incendii din cele 16 au avut loc în apropierea căilor de comunicaţii rutiere/feroviare, degajările mari de fum îngreunând traficul şi existând riscul de producere a unor accidente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO