Auto

Trafic în scădere. CFR Călători a transportat 52,9 milioane de pasageri anul trecut, în scădere cu 4%

Trafic în scădere. CFR Călători a transportat 52,9...

Autor: Mirabela Tiron

24.03.2017, 00:06 462

Trenul face circa nouă ore pe ruta Bucureşti –Timişoara, iar biletul costă 84 de lei, în timp ce la avion călătoria durează o oră şi se găsesc bilete şi la 27 de lei.

Compania de stat CFR Călători, cel mai mare transportator de călători pe calea ferată, subvenţionat de stat, a pierdut şi anul trecut pasageri în faţa auto­carelor şi avioanelor, traficul ajun­gând la 52,9 milioane de pasageri, faţă de 54,9 milioane de pasageri cu un an în urmă, potrivit oficialilor com­pa­niei.

„Viteza medie de circulaţie a trenurilor de călători pentru anul trecut a fost de 43,3  kilometri pe oră” au transmis oficialii companiei. În 2011, trenurile circulau cu o viteză medie de 62 de kilometri pe oră. Afacerile şi traficul de călători al CFR Călători au fost în continuă scădere, singurul an în care numărul de pasageri a crescut a fost 2014, când compania a tăiat din preţul abonamentelor pentru studenţii şi elevii care făceau naveta şi a lansat mai multe campanii promoţionale.

Transportatorul feroviar de stat nu a schimbat politica de preţ în faţa competiţiei puternice venită din partea companiilor aeriene low-cost Wizz Air, Blue Air şi Ryanair, care au lansat zboruri pe rute interne, bifând curse din Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, la tarife ce concurează preţul biletelor de tren.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO