Auto

Transalpina va fi redeschisă oficial din 1 iunie, cel mai devreme. Încă există porţiuni acoperite cu zăpadă şi zone cu risc de avalanşă

Transalpina va fi redeschisă oficial din 1 iunie, cel...

Autor: Luciana Georgescu

12.05.2014, 11:31 8874

Cea mai înaltă şosea din România, Transalpina, va fi deschisă, cel mai devreme, în jurul datei de 1 iunie, potrivit CNADNR. Anumite porţiuni de pe lungimea şoselei sunt încă acoperite cu zăpadă, iar în unele zone aceasta atinge o înălţime chiar şi de doi metri, în special în judeţul Gorj, scrie publicaţia locală Alba24.

În judeţul Alba, se mai găseşte zăpadă doar pe marginea drumului, însă şoferilor li se recomandă să circule cu atenţie, întrucât drumul este în continuare „închis” oficial, iar în caz de evenimente neplăcute, forţele de intervenţie ar putea întâmpina dificultăţi în a ajunge în zonele mai înalte. În aceste zile s-a intervenit cu utilaje ale societăţii de drumuri, pe o distanţă de 10 kilometri, în judeţul Gorj, însă există în continuare riscul de avalanşă. Astfel, cei care tranzitează drumul trebuie să fie extrem de atenţi, în special în zonele cu probleme.

Tronsonul dinspre Sebeş, de la kilometrul 69, zona Curpăt-Tărtărău este închis circulaţiei publice, iar vremea capricioasă ar putea determina autorităţile să nu permită accesul până la jumătatea lunii iunie.

Citiţi mai multe despre deschiderea oficială a şoselei Transalpina pe www.alba24.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO