Auto

Transportatorul Edy mai cumpără 65 de camioane în leasing de la Mercedes

Grupul Edy a fost înfiinţat în 1991 de omul de afaceri Alin Popa, care a vândut apoi în 2005 17,5% din acţiuni către fondul de investiţii Balkan Accession Fund

Grupul Edy a fost înfiinţat în 1991 de omul de afaceri Alin Popa, care a vândut apoi în 2005 17,5% din acţiuni către fondul de investiţii Balkan Accession Fund

27.07.2010, 23:05 749

Edy International Spedition, unul dintre cei mai maritransportatori locali, controlat de omul de afaceri Alin Popa, caredeţine o flotă de peste 1.000 de camioane, a achi­ziţionat 65 decamioane pe care a plătit peste 4 milioane de euro, potrivit uneiestimări ZF.

Compania de transport a cumpărat 18 camioane Mercedes-BenzAtego, 17 vehi­cule comerciale Mitsubishi Fuso Canter (brand ceaparţine de grupul Daimler AG) şi 30 de camioane Actros. Noua flotăa fost achiziţionată în sistem leasing operaţional prin intermediulMercedes-Benz Financial Services, divizia de finanţare a grupuluigerman.

"Planurile noastre de dezvoltare pentru anul acesta includprintre altele reînnoirea şi extinderea flotei, iar licitaţiileorganizate în ultima perioadă confirmă determinarea noastră înaceastă direcţie", a declarat Flo­rin Gontariu, Chief OperatingOfficer al Edy Group. Deciziile de reînnoire a flotei vin după cela începutul anului 2009 Edy a redus flota de autocamioane până la1.000 de unităţi prin returnarea a circa 200 de autocamioane cătrefirma de leasing finanţatoare, Volvo Finance Leasing.

În urma tranzacţiei de buy-back Edy Spedition a obţinut 5milioane de euro.

În luna aprilie din acest an, la aproape un an dupăredimensionarea flotei, Edy Spedition a anunţat achiziţia a 70 decamioane Iveco de la dealerul Cefin, dintre care 35 de unităţi suntautocamioane rulate.

Reprezentanţii Edy Group şi ai Cefin nu au făcut publicăvaloarea tranzacţiei, dar potrivit estimărilor ZF, în funcţie depreţul unui autocamion Iveco Stralis nou şi de preţul unuiautocamion rulat, valoarea ar putea depăşi 3 milioane de euro.

Afacerile Edy Spedition s-au con­tractat anul trecut la 117milioane de euro, cu 23% sub nivelul înregistrat în anulprecedent.

Grupul Edy, care cuprinde pe lângă afacerea principală detransport rutier şi logistică şi compania Autocamion Service şidistribuitorul de carburanţi Diesel One, a fost înfiinţat în 1991de omul de afaceri Alin Popa, care a vândut apoi în 2005 17,5% dinacţiuni către fondul de investiţii Balkan Accession Fund.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO