Auto

Transporturile, sursa numărul 1 de aport valutar a României

Transporturile, sursa numărul 1 de aport valutar a...

Autor: Adelina Mihai

19.06.2018, 00:07 1426

Serviciile de transport au generat un excedent de 1,1 miliarde de euro din comerţul exterior cu servicii în primele patru luni din an, arată datele Băncii Naţionale. România a exportat servicii de transport în valoare de 2 miliarde de euro în primele patru luni din an şi a importat astfel de servicii de 885 de milioane de lei în acelaşi interval.

„Serviciile de transport au ajuns o componentă importantă în ex­porturi pentru că sunt apreciate de firmele din Vest, se pot cum­păra vehicule comerciale în leasing financiar sau operaţional cu o destul de mare uşurinţă, iar ofertele producătorilor sunt bune. Există şi o nevoie mare de astfel de servicii, pentru că eco­no­mia Europei creşte“, a explicat Radu Dinescu, secre­tar ge­ne­ral la Uniunea Trans­por­tatorilor Rutieri din România .

Faţă de perioada similară a anului trecut, exporturile de servicii de transport s-au ma­jorat cu 6%, iar impor­turile de astfel de servicii au crescut cu 15% (până la 885 mil. euro), rezultând un sold de 1,1 mld. euro, în uşoară scădere – cu 1 milion de euro – faţă de anul anterior. Serviciile de transport au adus, astfel, în perioada ianuarie-aprilie 2018, 30% din totalul exporturilor de servicii efectuate din România (de 6,7 mld. euro în primele 4 luni) şi mai mult de 46% din excedentul total  (de 2,4 mld. euro) al comerţului exterior cu servicii în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO