Auto

Trenurile de marfă nu vor mai tranzita Capitala la ore de vârf

Trenurile de marfă nu vor mai tranzita Capitala la ore...

Autor: Mediafax

20.07.2017, 00:00 61

Trenurile de marfă nu vor mai tranzita Bucureştiul la orele de vârf, urmând ca Ministerul Transporturilor să reabiliteze, din surse proprii, calea ferată de la marginea Capitalei, pentru a le muta pe această linie, a anunţat Primăria Capitalei.

Gabriela Firea a avut o întâlnire ieri cu ministrul transporturilor Răzvan Cuc. "Îmi doresc să găsim cele mai rapide şi mai eficiente soluţii pentru ca trenurile care traversează Bucureştiul, îndeosebi în zona de nord, să nu mai creeze blocaje în trafic. După cum bine ştiţi, nicio capitală europeană nu este tranzitată de mărfare. În urma analizei efectuate de specialiştii care au lucrat la Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, a reieşit faptul că acest tip de transport trebuie să fie mutat la marginea oraşului. Soluţia provizorie, pe care îmi doresc să o implementati până la începutul lunii septembrie, când traficul se va intensifica odată cu începerea şcolilor, este regândirea orarului acestor trenuri, astfel încât să nu mai tranziteze Capitala la orele de vârf", a declarat primarul general.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO