Un grup german investeşte 25 mil. euro în producţie la fabrica de componente auto deschisă anul trecut la Oradea

16 mar 2017 Autor: Laurentiu Cotu

Producătorul de sisteme de eva­cuare Eberspaecher Exhaust Tech­no­logy România, subsidiara locală a gru­pului german Eberspächer, cu afa­ceri globale de aproximativ 4,4 mld. euro şi peste 8.600 de angajaţi, a bugetat pentru acest an o investiţie de 25 mil. euro în utilaje de producţie aferente noilor proiecte ale companiei.
 
Germanii au investit anul trecut încă 17,5 mil. euro în terenul, clădirea şi utilajele necesare demarării producţiei în parcul industrial de la Oradea.
 
Ger­manii au deschis oficial în toamna anului trecut o fabrică la Oradea, în care sunt produse ţevi şi con­vertoare catali­tice pen­tru industria auto. În fabrică lu­crează în prezent 155 de oameni.
 
„Capacitatea actuală de producţie este de 100.000 de ţevi de exhaustare şi de 250.000 de convertoare catalitice, iar până în 2018 capacitatea se va tripla la ţevi şi se va dubla la convertoarele catalitice. Până la finalul acestui an ne propunem să ajungem la 300 de angajaţi şi căutăm oameni din toate domeniile, de la ingineri calitate producţie, ingineri sistem calitate, inginer producţie, HR generalis, manager producţie până la stivuitorişti sau operatori CNS“, a decla­rat pentru ZF Transilvania Sorin Ho­mescu, directorul fabricii Ebers­paecher din Oradea.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.03.2017

 
Cuvinte cheie:
oradea
, productie
, investitie
, fabrica
, componente auto
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide