Auto

Un român va pune bazele operaţiunilor Porsche din Malaiezia

Alin Tapalagă. Fotograf: Cristina Nichituş

Alin Tapalagă. Fotograf: Cristina Nichituş

Autor: Bogdan Alecu

23.08.2016, 00:07 1364

Alin Tapalagă a preluat oficial în vara acestui an funcţia de CEO al Porsche Malaiezia, compania care va prelua de la Volkswagen AG operaţiunile de vânzare a autovehiculelor grupului german de pe piaţa asiatică. Porsche Holding face parte din VW Group.

„Propunerea de a merge în Malaiezia a venit din partea Holdingului ca urmare a rezultatelor obţinute în Columbia. În Malaezia preluăm managementul chiar de la Volkswagen AG. Producătorul are o prezenţă directă de peste zece ani şi deţine inclusiv o uzină. Provocarea numărul unu va fi să poziţionăm marca Volkswagen peste mărcile japoneze, o misiune deloc uşoară, având în vedere faptul că vorbim de Asia“, a declarat Alin Tapalagă într-un interviu acordat ZF. Este pentru prima dată când un român conduce un importator pe o piaţă de peste 600.000 de autovehicule cum este cea malaieziană.

Tapalagă a avut misiunea de a deschide în 2012 operaţiunile în Columbia, iar din 2015 a extins portofoliul disponibil în Columbia de la autoturismele şi camioanele Volkswagen la utilitarele VW alături de Audi, Seat şi Skoda. Spre comparaţie, în timp ce România abia se apropie de 120.000 de autovehicule vândute anual, în 2015 în Columbia s-au livrat 282.000 de unităţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO