Unul dintre cei mai carismatici lideri din industria auto mondială a înregistrat o scădere a salariului de 70% in 2015

2 mar 2016 Autor: Dan Grigore Ivan

Sergio Marchionne, conducătorul concernului american Fiat-Chrysler, a câstigat in 2015 doar 10,9 milioane de dolari, faţă de 31,3 milioane in 2014.

Marchionne este omul ce a condus procesul formării noii companii Fiat Chrysler Automobiles (FCA), înregistrată în Olanda, cu domiciliu fiscal in Londra şi listată la bursa de la New York, notează The Wall Street Journal. Bonusul primit dupa această fuziune a fost de 24,7 milioane de euro.

Deşi  Marchionne, unul dintre cei mai carismatici lideri din industria mondiala  este recunoscut pentru rezultatul spectaculos pe care l-a înregistrat în fruntea Fiat, ducând compania pe profit la doar doi ani dupa ce a preluat-o in 2004, in prezent actiunile noii formate FCA au scăzut  cu 47,82% pe bursa americană de la începutul anului.

Marchionne, 64 de ani, licenţiat in filosofie la Universitatea Toronto, şi-a început cariera în consultanţă fiscală la Deloitte & Touche în Canada, având în prezent o avere estimată la 60 de milioane de dolari.

Printre mărcile deţinute de FCA se numară nume ca Alfa Romeo, Dodge, Fiat, Jeep, Ram Trucks, Abarth, Mopar, Lancia, Comau sau Maserati.

Familia Agnelli deţine 44.31% din voturi in FCA si o participaţiune de 29.19% din companie.

Compania a livrat 4,6 milioane de unitati in 2015, a avut încasări de 110,5 miliarde de dolari  si 225 587 de angajati în întreaga lume.

Industria auto americana oferă 8 milioane de locuri de munca, produce 11 milioane de unităţi si exportă maşini valorăând peste 125 de miliarde de dolari.

În comparaţie, industria auto europeană oferă 12.1 milioane de locuri de muncă, reprezentând 5,6% din totalul locurilor de munca din UE, produce 16 milioane de unităti, exportând produse de 124,2 miliarde de euro.

 
Cuvinte cheie:
inregistrare
, industria auto
, lideri
, scadere
, salariu
, fiat
, chrysler
, american
, castigare
, olanda
, bursa
, companie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide