Auto

Unul dintre cele mai vechi branduri europene de maşini a murit. Saab va continua sub un alt nume

Unul dintre cele mai vechi branduri europene de maşini a...

Autor: Lorena Cornea

28.06.2016, 16:29 63277
În ciuda luptei crâncene pe care au dus-o cei de la SAAB Automobile în speranţa că îşi vor redobândi locul pe piaţa auto, producătorul de automobile a eşuat în a se reinventa şi a reveni în forţă.
 
Chiar dacă în 2013 SAAB îşi relua activitatea şi începea din nou să producă maşini şi anunţa că se va concentra pe o nouă linie de vehicule electrice, proprietarul activelor fostului producător suedez, National Electric Vehicle Sweden, a confirmat că următoarele vehicule vor purta numele NEVS, a scris Business Insider.

NEVS, o firmă suedeză cu acţionariat chinez, a reuşit să achiziţioneze majoritatea activelor companiei Saab (intrată în faliment în 2011), dar drepturile pentru brand şi pentru faimosul grifon (logo-ul companiei) aparţineau unei firme separate cunoscute tot sub numele de Saab, dar şi cunoscutului producător de camioane Scania. NEVS a primit iniţial permisiunea de a folosi brandul Saab, chiar dacă nu şi logo-ul, dar şi-a pierdut acest drept când propria situaţie economică a ajuns aproape de faliment în 2014.

Cum arată staţiile de metrou din Coreea de Nord. "Unul dintre cele mai misterioase şi frumoase sisteme de tranzit de pe pământ"

Cum arată cel mai mare centru de wellness din Europa, construit lângă Bucureşti

Cel mai tânăr miliardar din lume: La 24 de ani are o avere de 1,5 miliarde de dolari. Care este cheia succesului

National Electric Vehicle Sweden va continua cu planul celor de la Saab şi se va concentra pe maşini electrice pentru un viitor sustenabil. Primul model al NEVS va fi 9-3 al celor de la Saab, construit în 2013 la Trollhättan, cel care se presupunea că urma sa scoată compania din faliment. Producţia 9-3 va începe în 2017 şi va fi modelul va fi scos spre vânzare prima data în China.

NEVS a semnat deja cateva înţelegeri cu firme din China şi Turcia. Dacă totul merge bine, primul model va ieşi pe piaţă în 2018. NEVS are deja încă patru planuri de maşini – trei SUV-uri şi un sedan sport decapotabil, potrivit Business Insider.

“Vom continua să ne concentrăm pe calitate, inovaţie şi soluţii centrate pe nevoile oamenilor, dar vom adăuga noi proporţii business-ului nostru prin parteneriate şi colaborări.”, a spus preşedintele NEVS Mattias Bergman. ”Vom lăsa în urmă SAAB şi vom merge mai departe cu o nouă identitate.”, a continuat el. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO