Auto

Update: Vezi aici în ce stadiu sunt lucrările la A3 Bucureşti Ploieşti: 28 km sunt asfaltaţi, alţi 27 km sunt în aşteptare

Autor: Bogdan Alecu

15.09.2011, 19:12 440

Constructorii autostrăzii A3 Bucureşti - Ploieşti au accelerat lucrările la asfaltare după ultima vizită pe şantier al preţedintelui Traian Băsescu. În afara celor 10 km astaltaţi de Dorinel Umbrărescu pe tronsonul de lângă Ploieşti, la finele săptămânii trecute şi consorţiul italian a terminat asfaltarea a 11 km, la care se adaugă şi încă 7 km la care lucrează firma constrolată de Costel Căşuneanu - în total 28 km astaltaţi dintr-un total de 55,5 km de autostradă care trebuie predată în luna decembrie a acestui an.

Primul tronson din autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti de 19,5 kilometri se întinde între Şos. Petricani din partea de nord a Capitalei şi nodul rutier de la Moara Vlăsiei, din care 6,5 km sunt între Şos. Petricani şi Centura Capitalei. În total, secţiunea Bucureşti - Moara Vlăsiei, km 0 - km 19,5 este finalizată în proporţe de 70%, iar cel dintre Moara Vlăsiei şi Ploieşti, între km 19,5 şi 62 este finalizat în proporţie de 65%.

Cum este împărţită autostrada:

1. Bucureşti - Moara Vlăsiei (km 0 - km 19,5) - Consorţiul Pizzarotti şi Tirena Scavi - între km 6,55 şi km 19,5 s-a început turnarea stratului al doilea de asfalt pe ambele căi. Se lucrează la amenajarea intersecţiilor de la capatele acestui sector, inclusiv la pasajul peste autostradă de pe Drumul Judeţean 101 şi la montarea parapetului metalic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO