Auto

Utilajele pentru depozite, o piaţă care a depăşit nivelul din 2008. Vânzările de motostivuitoare au ajuns la 100 mil. euro

Citiţi mai multe despre creşterea pieţei de utilaje în anuarul ZF Logistică & transporturi 2017

Autor: Bogdan Alecu

20.04.2017, 00:05 257

Creşterea pieţei de logistică şi construcţia de noi depozite aduc o creştere suplimentară pentru piaţa utilajelor destinate depozitelor, astfel că vânzările de motostivuitoare au atins anul trecut 100 de milioane de euro, potrivit datelor din piaţă.

Cel mai mare jucător de pe piaţa echipamentelor de stivuire a mărfurilor este Toyota Material Handling România, companie care a înregistrat anul trecut financiar afaceri de aproape 97,2 mil. lei (21,5 mil. euro), în creştere cu 33% faţă de anul financiar anterior.

„Piaţa echipamentelor de stivuit a avut o evoluţie spectaculoasă în 2016, crescând cu 40% faţă de anul anterior, depăşind nivelul maxim atins la sfârşitul anului 2008. Primele luni ale acestui an arată o continuare a creşterii şi nu vedem motive pentru care piaţa să se oprească, discuţia purtându-se doar asupra ritmului de creştere, care probabil nu va mai fi la fel de accentuat“, a spus Daniel Preda, managing director al Toyota Material Handling România şi preşedinte al Asociaţiei Române de Logistică (ARILOG).

Compania are o cotă de piaţă de 20%, însă directorul companiei spune că aceasta este „volatilă“, piaţa fiind una restrânsă. În ceea ce priveşte utilajele second-hand, acestea reprezintă circa 20% din vânzările companiei.  Piaţa românească a ajuns după creşterea de peste 40% de anul trecut la 4.400 de unităţi, adică de peste două ori mai multe decât în 2013. În continuare o cotă importantă din piaţă o au motostivuitoarele, urmate de electro­stivuitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO