Auto

Uzina Ford de la Craiova a fost oprită două luni anul acesta. Dacă ar fi mers, pe porţile fabricii ieşeau 14.800 de maşini de 220 mil. euro

Dacă uzina ajunsese să producă peste 10.000 de maşini în octombrie anul trecut, pe fondul zilelor de şomaj tehnic americanii au ajuns să producă luna trecută doar puţin peste 3.600 de maşini.

Dacă uzina ajunsese să producă peste 10.000 de maşini în octombrie anul trecut, pe fondul zilelor de şomaj tehnic americanii au ajuns să producă luna trecută doar puţin peste 3.600 de maşini.

Autor: Bogdan Alecu

02.12.2013, 00:08 140

Numărul zilelor în care uzina de maşini a Ford de la Craiova opreşte produc­ţia în acest an a ajuns la 40, odată cu cele şapte zile anunţate pentru luna aceasta. Dacă ar fi mers, în aceste 40 de zile uzina ar fi produs 14.800 de autoturisme, cu o valoare de piaţă de circa 222 mil. euro. Situaţia dificilă a pieţei europene nu lasă însă multe opţiuni la îndemâna americanilor.

Pe lângă autoturisme, Ford opreşte pentru şapte zile şi producţia de motoare în decembrie, la care se adaugă cele opt zile din noiembrie. În cele 15 zile Ford ar fi produs 15.000 de motoare, în valoare de aproape 60 mil. euro, potrivit estimărilor ZF. În total, România a pierdut producţie şi exporturi, având în vedere că peste 99% din maşinile asamblate la Craiova sunt vândute pe pieţele externe, în valoare de peste 280 mil. euro.

„Ca răspuns la situa­ţia precară a pieţei europene, Ford România continuă să-şi ajusteze volumele de producţie la uzina de la Craiova în luna decembrie. Putem confirma oprirea producţiei de vehicule şi motoare timp de 7 zile, în perioada 12-20 decembrie. Începând cu data de 23 decembrie fabrica va fi închisă ca urmare a sărbătorilor de iarnă, urmând să reia activitatea în data de 6 ianuarie pentru secţia de motoare, respectiv 8 ianuarie pentru cea de vehicule. Conform contractului colectiv de muncă, în timpul zilelor de întrerupere angajaţii vor fi plătiţi cu 80% din salariul de bază“, au spus oficialii Ford.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO