Auto

Uzina Ford de la Craiova „pune umărul” la creşterea vânzărilor mărcii la nivel european. EcoSport se vinde aproape la fel de bine precum Kuga, SUV-ul mai mare al americanilor

Uzina Ford de la Craiova „pune umărul” la creşterea...

Autor: Bogdan Alecu

20.08.2018, 14:41 1972

Vânzările Ford au crescut luna trecută în Europa cu 1,4% faţă de perioada similară a anului trecut la 74.300 de unităţi, pe măsură ce SUV-urile EcoSport şi Kuga au susţinut vânzările, potrivit datelor Automotive News Europe. În prezent SUV-urile au ajuns să reprezinte mai bine de 20% din vânzările Ford la nivelul celor mai mari 20 de pieţe europene.

SUV-ul EcoSport produs la Craiova a punctat luna trecută o creştere a vânzărilor de 110% la 10.500 de unităţi la nivel european, în timp ce Kuga a urcat cu 5% la 12.800. Cel mai bine vândut model al Ford rămâne Fiesta, noua generaţie lansată în vara anului trecut aducând un plus de 63% la 20.700 de unităţi.

Pe piaţa locală înmatriculările SUV-ului Ford EcoSport, produs de americani în uzina de la Craiova, au ajuns la un volum de 380 de unităţi în al doilea trimestru al acestui an, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Cu acest volum, EcoSport se clasează pe locul trei în topul celor mai bine vândute modele Ford pe piaţa locală, după Focus şi Kuga.

Noul EcoSport a reuşit astfel să depăşească la vânzări modelul Fiesta în trimestrul al doilea, în condiţiile în care Fiesta a înregistrat 374 de unităţi înmatriculate. Arhiva DPRCIV nu include datele din primul trimestru al acestui an şi nici pe cele din 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO