Auto

Uzina Ford din Chennai, unde se produce în prezent SUV-ul EcoSport pentru Europa afectată de inundaţii. Şi fabricile Renault şi BMW sunt închise

Uzina Ford din Chennai, unde se produce în prezent...

Autor: Bogdan Alecu

01.12.2015, 15:49 1132

BMW, Ford şi Renault au oprit producţia în uzinele din Chennai, India din cauza ploilor musonice, oraşul fiind un hub al industriei auto indiene, unde inclusiv Michelin are o fabrică de anvelope. Potrivit Automotive News Europe, Ford a închis cea mai mare uzină a sa din India în condiţiile în care angajaţii nu au putut ajunge la locul de muncă, în condiţiile în care străzile oraşului erau inundate.

De asemenea şi BMW şi Renault au oprit producţia. Acesta este cea de-a doua oprire a producţiei în termen de o lună din cauza ploilor. Musonul de nord-est afectează vremea între octombrie şi decembrie pe coasta de est a Indiei, unde este amplasat oraşul Chennai şi este de obicei acompaniatde fenomene meteo extreme.

La Chennai Renault producea până în urmă cu un an SUV-ul Dacia Duster cu volan pe dreapta pentru pieţele cu circulaţie pe partea stângă a drumului din Europa precum Marea Britanie sau Cipru, însă ulterior a transferat producţia acestuia la Mioveni, în România.

De asemenea, acolo se produce momentan şi SUV-ul mic Ford EcoSport pentru Europa. Iniţial zvonurile indicau producţia acestuia la Craiova însă americanii au preferat uzina indiană. De asemenea, următorul EcoSport facelift proiectat special pentru Europa s-ar putea produce la Craiova din 2017, însă americanii nu au confirmat oficial informaţia.

Pe de altă parte, uzina din Craiova este afectată de faptul că statul român întârzie cu dezvoltarea infrastructurii rutiere şi feroviare, cu toate că a promis acest lucru însă de la privatizarea uzinei din 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO