Auto

Valmar, Porsche România: Dimensiunea corectă a pieţei auto este în prezent de aproximativ 300.000 de maşini anual

Valmar, Porsche România: Dimensiunea corectă a pieţei auto este în prezent de aproximativ 300.000 de maşini anual

Autor: Bogdan Alecu

11.06.2011, 15:42 708

"Cele200.000 de maşini second-hand ar putea fi înlocuite fie de cele dinproducţia autohtonă, mai ieftine, fie de cele de import,dimensiunea corectă a pieţei auto locale în momentul de faţă fiindde aproximativ 300.000 de maşini anual", a spus Valmar.

Piaţadin România are în continuare cel mai ridicat potenţial dinregiune, deoarece chiar şi într-un an de criză cum a fost 2010 s-auînmatriculat aproape 330.000 de autoturisme, din care aproximativ214.000 second- hand, importate din Europa de Vest.

Revenirea pieţei a fost afectată în ultima perioadă dedeclaraţiile oficialilor legate de posibile modificări ale taxei depoluare şi de întârzierea programului "Rabla" cu trei luni faţă determenul iniţial, dar acestea nu sunt singurele motive.

Pentruşeful Porsche România principala cauză rămâne consumul, aflat pe opantă negativă.

"Unelement de stabilitate este binevenit şi dacă vom şti odată că taxaauto rămâne într-un fel şi nu va mai fi modificată, este deaşteptat ca lucrurile să se liniştească, dar nu acesta este motivulpentru care piaţa auto locală este afectată în continuare.Motivul principal este consumul, care este pe opantă negativă", explică Valmar.

Porsche Holding România a raportat anul trecut o cifră deafaceri de 632 mil. euro, cu 5% mai mult decât anulanterior.Suma includeatât veniturile importatorului, cât şi încasările celor şasedealeri ai Porsche România şi veniturile Porsche Bank.

Anul trecut importatorul Porsche România a înregistrat ocifră de afaceri de aproximativ 380 mil. euro, similară cu ceaînregistrată în 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO