Auto

Vânzările de maşini cu motor electric s-au dublat în 2015 până la aproape 250 de unităţi

VW e-up! este un automobil electric cu o autonomie de peste 150 km şi cu un preţ de 26.000 de euro cu TVA inclus.  În primele şase luni, în România au fost înmatriculate trei unităţi VW e-up!

VW e-up! este un automobil electric cu o autonomie de peste 150 km şi cu un preţ de 26.000 de euro cu TVA inclus. În primele şase luni, în România au fost înmatriculate trei unităţi VW e-up!

Autor: Bogdan Alecu

01.09.2015, 00:05 523
Vânzările de automobile hibride şi electrice s-au dublat în primele şapte luni ale acestui an potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importa­torilor de Automobile (APIA), pe măsură ce interesul româ­nilor pentru maşinile „verzi“ este tot mai mare.
 
„În primele şapte luni ale acestui an au fost vândute 246 de unităţi hibride sau electrice, dintre care 16 electrice 100%. Comparativ cu perioada simi­lară a anului trecut când s-au livrat doar 129 de maşini, dintre care doar două electrice şi restul hibride, vân­zările aproape s-au dublat“, au spus oficialii APIA.
 
În total, anul acesta cele mai multe automobile elec­trice au fost înmatri­cu­late de Renault, con­struc­torul francez livrând în mai cinci maşini electrice ZOE. Pe locul secund se află Volkswa­gen, ai cărui repre­zentanţi spun că au vândut deja în România anul acesta în primele şase luni trei VW e-up!. Potrivit lui Bog­dan Florea, brand manager Volkswagen autotu­ris­me în cadrul Porsche România, la mijlocul lunii iunie compania a livrat un alt automobil electric către un producător de energie cu care va dezvolta un parte­neriat pe termen lung. El nu oferă însă nume sau alte detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO