Auto

Vânzările de maşini electrice prind contur: Volkswagen şi Renault au livrat primele maşini care se încarcă la priză

Vânzările de maşini electrice prind contur: Volkswagen...

Autor: Bogdan Alecu

30.06.2015, 00:08 1587

O maşină electrică poate rula 150 km cu numai 4,5 lei în traficul urban, faţă de cel puţin 50 de lei în cazul unui automobil normal.

În primele cinci luni ale anu­lui s-au vândut pe piaţa lo­cală şapte automobile elec­­­trice în condiţiile în care în întreg anul trecut s-au livrat nouă astfel de ma­şini, potrivit da­telor Asociaţiei Pro­du­cătorilor şi Im­por­ta­torilor de Automobile APIA.

În total, anul acesta cele mai multe automobile electrice au fost înmatriculate de Renault, construc­torul francez livrând în mai cinci ma­şini electrice ZOE. Pe locul secund este Volkswagen, care spune că a vândut deja trei VW e-up!

„Avem trei automobile electrice înmatriculate, dintre care una este a noastră. La mijlocul lunii iunie am livrat un alt automobil către un pro­ducător de energie cu care dez­vol­tăm un parteneriat pe termen lung. E-Golf şi Golf GTE (ver­siu­nea electrică, respectiv plug-in hybrid – n. red.) vor fi în oferta noastră începând cu mijlocul lunii iulie“, a spus Bogdan Florea, brand manager al Volkswagen autoturisme în cadrul Porsche România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO