Auto

Vânzările de maşini, plus 13% pe primele patru luni ale acestui an

Vânzările de maşini, plus 13% pe primele patru luni...

Autor: Mediafax

16.06.2017, 00:00 84

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a crescut în luna aprilie 2017 faţă de luna aprilie 2016 cu 5,6%, în timp ce faţă de luna precedentă a scăzut atât ca serie brută cu 12,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,6%, informează INS. 

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în aprilie cu 13,7% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, faţă de luna precedentă a scăzut ca serie brută cu 0,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 2,2%.

În primele patru luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada similară din 2016 atât ca serie brută, cu 13,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 14,9%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 9,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,3%.  Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO