Auto

Vedeţi aici cum arată primul Ford care va fi produs în România, B-Max - VIDEO

Autor: Bogdan Alecu

28.02.2011, 18:06 406

Primul Ford "made in Romania" va intra în producţie la fineleacestui an potrivit oficialilor constructorului american, versiuneade serie a acestuia fiind prezentată în premieră cu o searăînaintea Salonului Auto de la Geneva, cel de-al doilea evenimentauto ca importanţă din acest an, după Salonul de la Frankfurt dintoamnă.

Prezentarea noului model vine la aproape trei ani şi jumătate decând americanii au semnat contractul de privatizare cu statul românla Frankfurt în 2007.

În gama constructorului american B-Max va înlocui actualulFusion, aflat în fabricaţie de la începutul deceniului trecut şi vaconcura direct cu modele precum Opel Meriva, Citroen C3 Picasso şiRenault Modus.

Vedeţi aici cum arată noulB-Max

Producţia lui B-Max va atinge anul viitor un nivel de aproape150.000 de unităţi, din care peste 80% va fi exportată cătrecelelalte pieţe europene. Astfel, Ford se aşteaptă ca cel puţin15-20.000 de unităţi din B-Max să se vândă pe piaţa locală, volumce ar majora cota de piaţă a Ford la aproape 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO