Auto

Versiunea low-cost a Salonului Internaţional Auto Bucureşti ar putea reveni în toamnă, după o pauză de un deceniu

Salonul Internaţional Auto de la Bucureşti (SIAB) ar putea reveni în toamnă la Bucureşti într-o versiune low cost

Autor: Bogdan Alecu

27.07.2011, 15:46 1505

Criza economică şi piaţa auto carecontinuă să scadă şi în acest an readuce în discuţie relansareaSalonului Auto de la Bucureşti, versiunea maiieftină a Salonului Internaţional Auto de la Bucureşti(SIAB).


SAB a fost organizat în Capitală până înanul 2001, acesta fiind înlocuit deceniul trecut deSIAB, versiunea internaţională publicată încalendarul OICA. Faţă de un Salon Internaţional care implicăanumite standarde în ceea ce priveşte standurile, unul local arecosturi mai scăzute şi se permite vânzarea de maşini direct dinstand.


"Dorim să organizăm anul acesta Salonul Auto de la Bucureştideoarece se împlinesc patru ani de când un astfel de eveniment aavut loc în România. În plus sunt tot mai multe companii dar şivizitatori interesaţi de un astfel de salon", a spus SorinRădăcineanu, fiul lui Liviu Rădăcineanu, care controlează firmaPremium Expo. În anii '90 firma Premium Expo organiza Salonul Autode la Bucureşti la Romaero Băneasa, locaţie unde va fi organizat şiîn acest an potrivit organizatorilor, între 5 şi 9 octombrie pe osuprafaţă de 15.000 mp.

Anunţul legat de organizareaSAB-ului vine la câteva luni după ce s-a comunicat oficial căSIAB-ul a fost anulat pentru a doua oară, neavând loc nici în 2009şi nici anul acesta. Ultima ediţie a SIAB a avut loc în toamnaanului 2007 şi a fost organizat în curtea fostului Metro Otopeniîntr-un cort, fiind singurul salon auto internaţional organizatîntr-o asemenea manieră.


Discuţii despre organizarea unui nou SAB au avut loc îi în 2009,acesta fiind gândit la acea vreme tot pentru a înlocui SIAB-ul petimp de criză, dar din lipsa unui număr suficient de mare departicipanţi şi acesta a fost anulat.


Potrivit organizatorilor, costul de închiriere la SAB vor fi de 35de euro pe metru pătrat pentru o suprafată de peste 100 mp şi de 39de euro pentru una până în 100 mp, la care se adaugă o taxă de 250de euro. Spre comparaţie, costul mediu de închiriere a unui standîn cadrul SIAB 2007 a fost cuprins între 50 şi 90 de euro pe metrulpătrat, la care se adaugă şi preţul construcţiei standului de pânăla 450 de euro pe metrul pătrat, potrivit organizatorilor de laacea vreme. În 2009, Premium Expo dorea să închirieze spaţiu la SABcu 45 de euro pe metrul pătrat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO