Auto

VIDEO: Dacia Lodgy se îndepărtează de low-cost. Vezi aici ce face din noul model Dacia unul premium

Dacia Lodgy se îndepărtează de low-cost. Vezi aici ce face din noul model Dacia unul premium - GALERIE FOTO

Ce face din noul model Dacia unul premium

Autor: Bogdan Alecu

06.01.2012, 11:51 5726

Odată cu lansarea SUV-ului Dacia Duster, şi în special a celor mai noi versiuni Renault a modelelor low-cost precum Sandero facelift şi Renault Duster, conceptul de "low-cost" se îndepărtează de trăsăturile "spartane" către cele "premium" dar la un preţ corect.

Dacă pe modelul Renault Duster au apărut în premieră dotări precum scaune încălzite, sistem multimedia şi senzori de parcare, Lodgy va fi primul model Dacia cu astfel de "trăsături" premium.

Spre exemplu, din primele imagini oficiale cu Dacia Lodgy se poate observa instalarea unui sistem de senzori de parcare din fabrică (cu trei senzori însă şi nu patru sau cinci ca în cazul altor modele).

În plus, pentru prima dată la un model Dacia avem cârligul de remorcare de pe bara spate "camuflat" sub un capac de plastic - până acum acesta fiind neacoperit - una din trăsăturile "low-cost" ale modelelor Dacia.

Mai mult, nu este exclus să vedem pe Lodgy şi un sistem de navigaţie, fie el şi un TomTom ca pe modelele Renault produse în Turcia.

Din păcate tot din primele poze oficiale se poate observa că în continuare Dacia nu va beneficia de faruri cu xenon sau faruri de zi cu LED-uri, elemente considerate îndepărtate de conceptul "low-cost".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO