Auto

Volkswagen începe despăgubirea clienţilor în urma scandalului emisiilor. Factura până acum: 14 miliarde de dolari

Volkswagen începe despăgubirea clienţilor în urma...

Autor: Ştefan Stan

28.06.2016, 17:55 776

Costurile pentru Volkswagen în urma scandalului emisiilor se vor ridica la peste 14 miliarde de dolari doar în SUA, mult peste suma plătită de alţi producători în urma fraudelor, potrivit CNN.

Proprietarii a aproximativ 500.000 de maşini diesel afectate vor împărţi 10 miliarde de dolari în plăţi compensatorii pentru maşinile lor, potrivit unor documente depuse într-un tribunal federal din California, SUA.

Fraudarea testelor comisă de Volkswagen a fost cea mai ”frauduloasă încălcare a legilor de mediu şi a protecţiei consumatorului din istoira SUA”, a spus Sally Yates, procuror general adjunct. ”Nu putem schimba ce s-a întâmplat, dar putem atenua daunele”, a adăugat ea.  

Procurorul a adăugat că înţelegerea este doar un pas preliminar în rezolvarea procesului şi că producătorul auto încă ar putea primi acuzaţii penale, precum şi penalizări civile pentru încălcarea Clean Air Act.  

Deţinătorii de Volkswagen din SUA vor primi cel puţin 5 .100 de dolari compensaţii pentru valoarea pierdută a maşinilor. Cea mai mare parte dintre cumpărători au plătit mai mulţi bani pentru achiziţionarea unei maşini cu motor diesel.

În cazul Audi, Volkswagen fie va reachiziţiona cele 487.000 de autoturisme de lux vândute în SUA, fie le va repara, în funcţie de preferinţele clienţilor.

Pe lângă sumele plătite clienţilor, Volkswagen va trebui să plătească o taxă de mediu de 2,7 miliarde de dolari şi încă 2 miliarde de dolari pentru promovarea vehiculelor cu ”zero emisii”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO