Auto

Volkswagen recheamă 680.000 de maşini în SUA pentru posibile probleme la airbaguri

Volkswagen recheamă 680.000 de maşini în SUA pentru...

Autor: Marius Oncu

10.02.2016, 14:40 228

Programul de rechemări vizează modele sub brandul Volkswagen produse în perioada 2006-2014, a declarat un purtător de cuvânt al producătorului auto.

Reprezentantul Volkswagen a refuzat să dezvăluie costul estimat al acestor rechemări.

Un alt producător german important, Daimler, a anunţat marţi seara că va rechema 840.000 de maşini comercializate pe piaţa din SUA pentru a verifica dacă airbagurile produse de compania Takata prezintă defecţiuni. Daimler anticipează că programul va conduce la costuri de 340 milioane euro.

Grupul Volkswagen este implicat în prezent într-un scandal de proporţii privind manipularea emisiilor poluante. Volkswagen a anunţat la sfârşitul lunii septembrie 2015 că circa 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante.

Scandalul a izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat Volkswagen că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţeni americani la gaze poluante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO