Auto

Volkswagen şi Daimler taie din banii conducerii pe 2012

Volkswagen şi Daimler taie din banii conducerii pe 2012

Autor: Anca Dumitrescu

25.02.2013, 17:28 1060

Volkswagen (VW) şi Daimler au luat măsuri de reducere a remuneraţiilor pentru 2012 ale personalului de conducere, inclusiv ale directorilor generali, din cauza pieţei europene, care a intrat în al şaselea an de scădere, relatează Automobile News Europe.

Directorul general al VW, Martin Winterkorn, va primi pentru anul trecut 14,5 milioane de euro, sub formă de salariu fix, bonusuri şi sporuri, cu 17% mai puţin faţă de 17,5 milioane de euro în 2011

Alţi opt membri ai consiliului de administraţie al VW vor primi remuneraţii mai mici pentru 2012.

Winterkorn este cel mai bine plătit şef de companie din Germania, iar sindicatul IG Metall a cerut limitarea pachetelor salariale ale managerilor marilor companii.

Directorul financiar al VW, Hans Dieter Poetsch, a afirmat într-un interviu acordat Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung că grupul se îndreaptă spre o scădere a profitului în primul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza contracţiei pieţei europene.

VW a anunţat vineri că profitul operaţional al grupului a crescut cu 2,1% anul trecut, la 11,5 miliarde de euro.

Daimler a redus la rândul său remuneraţia pe anul trecut a directorului general Dieter Zetsche cu 5,8%, la 8,15 milioane de euro, comparativ cu 8,65 milioane euro în 2011, potrivit raportului anual al grupului. Decizia de limitare a remuneraţilor membrilor conducerii a fost luată după ce grupul a renunţat la ţintele de profit.

Daimler a amânat în octombrie stabilirea ţintelor de profit pentru 2013 şi a iniţiat un program de reducere a costurilor, din cauza contractării pieţei europene şi a îmbătrânirii gamei Mercedes-Benz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO