Auto

Volkswagen va publica un ghid prin care să îşi ajute clienţii să descopere maşinile cu probleme

Volkswagen va publica un ghid prin care să îşi ajute...

Autor: Alexandra Marcu

02.10.2015, 16:44 3355

Oficialii Volkswagen fac prima mutare concretă în ceea ce priveşte ajutarea clienţilor să determine dacă pe maşinile lor s-a instalat soft-ul prin care s-au fraudat rezultatele testelor de noxe, scrie The Wall Street Journal.

Serviciul va fi disponibil de săptămâna viitoare în toată lumea, au declarat cei de la Audi. „Pregătirile pentru a depista soft-ul pe maşinile afectate sunt în desfăşurare. Modelele pe care le verificăm vor fi în continuare sigure”, au completat oficialii Audi.

Acum câteva zile, Audi a spus că în jur de 2.1 milioane de maşini din întreaga lume au soft-ul instalat, dar doar două milioane dintre acestea au fost vândute în Europa.

Între timp, Volkswagen a spus vineri că va sista producţia celei de-a doua tranşe de automobile în Puebla, Mexic, aşteptându-se ca scandalul noxelor să le scadă din vânzări. Această anulare de fabricare a maşinilor este o mişcare similară cu oprirea activităţii de producere a motoarelor Volkswagen din Germania de săptămâna aceasta.

Oficialii din Franţa şi Italia au declarat că deja au început propriile investigaţii în ceea ce priveşte scandalul cu fraudarea testelor care măsurau nivelul noxelor emise de motoarele diesel.

Ministerul Transporturilor, prin intermediul Registrului Auto Român, a identificat 105.000 de maşini din mărcile Volkswagen, Audi, Skoda şi Seat echipate cu motoare diesel Euro 5 1,2 TDI, 1,6 TDI şi 2,0 TDI ce dispun de software pentru a reduce emisiile de noxe în timpul testelor.

„În România au fost eliberate cărţi de identitate pentru 105.000 de autovehcule ale grupului Volkswagen cu motoare diesel Euro 5 neconforme, dintre care 56.000 noi şi 49.000 importate second-hand. Pe lângă acestea mai sunt 300 de maşini ale grupului aflate pe stoc, pentru care nu vor fi eliberate cărţi de identitate până la rezolvarea problemelor“, a spus Iulian Matache, ministrul transporturilor.

Volkswagen va rechema până la 11 milioane de vehicule diesel implicate în scandalul emisiilor, pentru a se asigura că motoarele acestora respectă standardele referitoare la nivelul noxelor, a declarat marţi noul director general al grupului german, Matthias Mueller, transmite Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO