Auto

Volkswagen vrea să dezvolte cu chinezii de la FAW modele hibride şi electrice

Volkswagen vrea să dezvolte cu chinezii de la FAW modele...

Autor: Florentina Dragu

10.10.2014, 14:52 233

De asemenea, cel mai mare producător auto european ar putea extinde cu 25 de ani un acord cu FAW privind producţia de maşini, au declarat surse familiare cu situaţia.

Oficialii VW au refuzat să comenteze.

Înfiinţată în 1991, compania mixtă FAW-Volkswagen Automobile produce modele VW şi Audi destinate pieţei chineze, cea mai mare piaţă de desfacere pentru producătorul german. VW mai deţine 50% din acţiunile Shanghai Volkswagen Automotive, altă companie mixtă, creată împreună cu producătorul chinez SAIC Motor. Contractul cu FAW expiră în 2016, iar cel cu SAIC Motor în 2030.

China are un rol vital în strategia VW de a surclasa rivalii de la Toyota Motor pentru a deveni numărul unu mondial până în 2018.

În primele nouă luni, subsidiarele din China au înregistrat vânzări de 2,72 milioane de unităţi, în creştere cu 15,2% faţă de pe perioada similară a anului trecut. Cele două unităţi au contribuit cu aproape o treime la vânzările grupului, care au atins 7,4 milioane de vehicule la finele lunii septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO