Auto

Wizz Air scoate din octombrie taxa pe bagajul mare de mână trasportat la bordul avioanelor

Autor: Mirabela Tiron

19.07.2017, 11:01 22122

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală şi de Est şi liderul pieţei locale, elimină taxa pentru  bagajul mare de mână adus la bordul aeronavelor începând cu 29 octombrie 2017 pe toate rutele. Pasagerii vor putea transporta din octombrie, fără să fie taxaţi, un bagaj mare de mână cu dimensiunile 55x40x23cm (maximum 10 kilograme). În prezent, pasagerii pot transporta gratuit la bordul avionului doar un bagaj mic de mână de dimensiunile 42 x 32 x 25 de cm, în timp ce fiecare bagaj cu dimensiune mai mare  (56 x 45 x 25) este taxat cu 84 de lei pe cursă. Pentru bagajul de cală de 23 de kilograme pasagerii plătesc 145 de lei iar pentru cel de  32 de kilograme pasagerii scot din buzunare 173 de lei, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Taxele din bagaje cresc considerabil preţul biletului de avion şi reprezintă o sursă importantă de venituri pentru companie.

 „ (...) Depunem eforturi pentru a ne asigura că experienţa Wizz de călătorie este cât mai uşoară şi lipsită de griji posibil, aşadar faptul că nu vor mai exista taxe pentru bagajul mare de mână pe toate zborurile companiei din 29 octombrie nu face decât să întărească angajamentul nostru faţă de această misiune”, a spus József Váradi, Wizz Air Chief Executive Officer.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO