Autostrazi

CNADNR vrea să lărgească drumul care face legătură cu centrul Renault Technologie Roumanie

CNADNR vrea să lărgească drumul care face legătură...

Autor: Andreea Neferu

13.05.2015, 11:09 855

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a lansat licitaţia pentru lărgirea la patru benzi a 21 de kilometri din DN 7 între Bâldana şi Titu, investiţia urmând să mărească capacitatea de circulaţie a drumului spre centrul de testări Renault Technologie Roumanie de la Titu.

Valoarea estimată a contractului este de aproape 210 milioane de lei, iar lucrările de execuţie sunt prognozate să dureze doi ani.

Dacia, principalul constructor de automobile de pe piaţa locală, parte a grupului francez Renault, este cel mai mare exportator din România. De asemenea, Automobile Dacia este cea mai mare companie de pe piaţa locală după cifra de afaceri în 2014, care a ajuns la 18,8 miliarde de lei (4,2 miliarde de euro).

Reprezentanţii Dacia au arătat în repetate rânduri ca au nevoie de o infrastructură de transport dezvoltată pentru a putea susţine exporturile de automobile, iar una dintre “priorităţile zero” ale Ministerului Transporturilor este chiar autostrada Sibiu-Piteşti, cerută atât de constructorul auto, cât şi de o serie de transportatori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO