Autostrazi

Cum să ai investiţii când tirurile pierd 4 ore pe centura Capitalei?

Foto: Marius Dumbrăveanu

Foto: Marius Dumbrăveanu

Autor: Bogdan Alecu

20.02.2015, 00:07 1282

Centura Bucureştiului, care la 25 de ani de la Revoluţie are doar 20 din cei 80 de kilometri reabilitaţi, iar pe ceilalţi 60 de kilometri se circulă cu o viteză medie de 17 km/h, repre­zintă o adevărată piedică în calea investitorilor.

„Multe dintre companii vor să investească într-o unitate cu producţie „just in time“, iar un astfel de drum, cum este cen­tura Bucureştiului le poate aduce pierderi foarte mari, deoa­rece un camion poate pierde zilnic patru ore pe acest drum“, a spus Jorge Leuschner, CEO al MHS Truck&Bus, al treilea importator de camioane de pe piaţa locală, cu afaceri anuale de 86 mil. euro.

Ioan Rus, ministrul transporturilor, a prezentat noi pla­nuri de reabilitare a infrastructurii şi planuri pentru cons­trucţii a 3.000 km de drumuri şi autostrăzi, însă cele mai im­por­tante proiecte, autostrăzile Sibiu-Piteşti, Co­mar­nic - Bra­şov şi o variantă de ocolire a Capitalei rămân pe hârtie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO