(auxiliar)

Cât câştigă un decan al ASE: De la mai puţin de 1.000 de euro la 6.000 de euro pe lună

Cât câştigă un decan al ASE: De la mai puţin de...

Autor: Corina Mirea

15.07.2014, 20:01 6685

Un profesor care se află la conducerea uneia dintre cele unsprezece facultăţi din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti (ASE) câştigă între 10.000 şi peste 70.000 de euro pe an. Cu alte cuvinte, salariul lunar al unui decan angajat de ASE pleacă de la mai puţin de 1.000 de euro şi ajunge la circa 6.000 de euro, potrivit datelor centralizate de ZF din declaraţiile de avere pe anul trecut a zece actuali decani din cadrul instituţiei de învăţământ superior din Bucureşti.

Cele mai mici venituri le-a înregistrat anul trecut Dalina Dumitrescu, decană a Facultăţii de finanţe, care, ca profesor asociat al ASE, a câştigat circa 850 de euro pe lună, potrivit declaraţiei de avere. Tot anul trecut însă, ea şi-a suplimentat veniturile cu încă 850 de euro din colaborarea cu Institutul de Administrare a Afacerilor din Bucureşti (ASEBUSS), care oferă pe plan local un program de Executive MBA în valoare de 19.000 de euro. Până în 2011, Dalina Dumitrescu a fost decan al programului de EMBA şi membru în consiliul consultativ al fundaţiei ASEBUSS.

Pe de altă parte, cele mai mari venituri ale unui decan din cadrul ASE le-a avut Marius Profiroiu, care conduce Facultatea de administraţie şi management public. Anul trecut el a câştigat circa 72.000 de euro, ceea ce înseamnă aproximativ 6.000 de euro pe lună. Veniturile nu reprezintă însă doar salariul pe care îl primeşte ca profesor la ASE, ci însumează şi câştigurile din activitatea de cercetare şi participarea la proiecte din domeniul educaţiei derulate prin fonduri europene.

Printre cel mai bine plătiţi decani ai instituţiei se numără şi cel care conduce Facultatea de relaţii economice internaţionale, respectiv Dumitru Miron, care anul trecut a câştigat, în medie, peste 4.000 de euro pe lună (cu tot cu banii primiţi pentru activitatea de cercetare şi implicarea în proiecte cu fonduri europene), Dorel Ailenei, decanul Facultăţii de economie sau Ion Smeureanu, decanul Facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Informatică economică, amândoi câştigând peste 3.500 de euro.

ASE şcolarizează în fiecare an peste 20.000 de studenţi în cadrul celor unspreze facultăţi şi dispune de un buget de peste 50 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO