SIF-urile, la extreme: Moldova a câştigat 182 mil. lei în primul semestru, Transilvania doar 8 mil. lei

16 iul 2014 Autor: Roxana Pricop

SIF Moldova (SIF2) a încheiat primul se­mestru al anului cu un profit de 182,1 milioane de lei, marcat în principal de vânzarea de acţiuni din portofoliu, în timp ce SIF Transilvania (SIF3), cu o strategie mult mai conservatoare în acest an, a raportat un câştig de 8 mil. lei, printre cele mai scăzute rezultate semestriale din ultimii ani.
 
Pentru întreg anul, SIF 2 şi-a bu­getat un profit de 117,8 mi­l. lei, in­dicator pe care l-a de­păşit încă din primul tri­mestru. Profitul din prima jumătate a anului a fost alimentat de vânzarea acţiunilor Erste Bank pe care societatea le-a primit la schimb pentru ac­ţiu­nile BCR. Vânzări impor­tante de acţiuni la Erste au fost făcute de societate în luna mai. SIF Mol­dova a fost inspira­tă şi a vândut ac­ţiunile Erste Bank îna­­inte ca acestea să scadă pu­ter­nic în luna iunie din cauza pro­vizioanelor pe care banca tre­buie să le facă pentru opera­ţiunile din Româ­nia şi Ungaria. De asemenea, SIF Moldova a încasat divi­den­de de la Petrom, Transgaz şi Romgaz. Acti­ve­le societăţii au crescut până la 1,350 mld. lei, cu 6% mai mari decât la începutul anului.
 
Pe bursă, acţiunile SIF Moldova au scăzut cu 7,5% în primul semestru.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.07.2014

 
Cuvinte cheie:
sif
, transilvania
, semestru
, actiuni
, profit
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide