Bănci și Asigurări

Acordul pentru finanţarea IMM între Banca Românească şi EximBank

Acordul pentru finanţarea IMM între Banca Românească...

Autor: Mona Scarisoreanu

19.01.2017, 16:37 191

Astfel, întreprinderile mici şi mijlocii pot opta pentru soluţii de creditare cu o durată a creditului de maximum cinci ani (în cazul produselor pentru proiecte de investiţii), maximum 12 luni (în cazul creditelor pentru activitate curentă) sau maximum 24 luni (în cazul scrisorilor de garanţie bancară), se arată într-un comunicat comun al celor două bănci.

“Prin încheierea Acordului Plafon de Garantare IMM, Banca Românească beneficiază din partea EximBank de un plafon în valoare de 20.000.000 de lei. Clienţii IMM care derulează activitatea cu susţinere de la Banca Românească au la dispoziţie o valoare maximă a garanţiei individuale de 1,5 milioane de lei, iar procentul garantat este de maximum 80% în cazul creditelor de investiţii, sau de maximum 70% în cazul creditelor pentru susţinerea activităţii curente, procent valabil şi pentru scrisorile de garanţie bancară”, a declarat Cosmin Călin, Director Executiv Banca Românească, Divizia Corporaţii şi IMM.

”Ne bucură faptul că Banca Românească a decis să se implice alături de EximBank într-un parteneriat care răspunde nevoilor de finanţare ale companiilor româneşti şi creează premisele pentru utilizarea extinsă a garanţiilor emise în numele şi contul statului român, pentru o direcţionare eficientă a fondurilor publice către economia reală”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO