Bănci și Asigurări

Acţionarii au decis. Raiffeisen are în 2016 un buget dublu de investiţii, iar la Bucureşti a venit în board directorul operaţional de la Viena

Acţionarii au decis. Raiffeisen are în 2016 un buget...

Autor: Claudia Medrega

10.05.2016, 00:06 3722
Raiffeisen Bank, plasată pe locul patru în topul băncilor după active, vrea să facă în 2016 investiţii de 157,8 mil. lei, dublu faţă de nivelul de anul trecut, planul primind în aprilie aprobarea acţionarilor.
 
Pentru segmentul „clienţi şi dezvoltarea afacerii“, Raiffeisen a alocat 63,5 mil. lei, iar pe componenta de „simplificar“ va investi 17,7 mil. lei. Banca românească cu capital austriac vrea să plaseze 68,2 mil. lei pentru „infrastructură şi administrarea afacerii“. Raiffeisen a alocat bani şi pentru „reglementări legale şi sectoriale“, suma fiind de 8,2 mil. lei pentru acest an.
 
Acţionarii l-au ales în consiliul de supraveghere al Raiffeisen Bank România pe austriacul Andreas Gschwenter, membru al comitetului director al Raiffeisen Bank International (RBI) din vara anului trecut şi chief operating officer (COO), pentru o perioadă de patru ani.
 
De asemenea, şi germanul Klemens Josef  Breuer, membru al comitetului director al Raiffeisen Bank International, responsabil pentru pieţe financiare (din 2012) şi retail banking (din 2015), a primit girul acţionarilor. Breuer a fost numit în consiliul de supraveghere al Raiffeisen Bank România în 2012, iar mandatul lui a expirat în acest an.
 
Consiliul de supraveghere al Raiffeisen Bank, care monitorizează activitatea conducerii executive, este format din 7 membri, numiţi de adunarea generală a acţionarilor pentru mandate de 4 ani, cu posibilitatea de a fi realeşi pentru perioade suplimentare. Anca Ioan, fosta şefă a holdingului Ţiriac, este singura persoană de naţionalitate română din consiliul de supraveghere al Raiffeisen Bank România. Klemens Breuer a câştigat anul trecut la Raiffeisen Bank International o remu­neraţie de 1,5 mil. euro, aproximativ jumătate fiind salariul fix. Andreas Gschwenter, nou intrat în boardul Raiffeisen Bank International, a primit anul trecut o remuneraţie de 370.000 de euro începând din iulie 2015.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO