Bănci și Asigurări

Acţionarii jucătorilor din industria financiară au adus 87 mil. euro la capital în S1 2017, plus 12% faţă de 2016. Cea mai mare parte a majorărilor de capital, circa 65%, a mers în asigurări

Acţionarii jucătorilor din industria financiară au...

Autor: Anelis Baciu

20.07.2017, 20:50 95

Investitorii care deţin businessuri în industria financiară din România au adus peste 87 milioane de euro la capitalul subsidiarelor în prima jumătate a acestui an, cu aproximativ 12% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele agregate de ZF de pe site-ul Registrului Comerţului.

Cea mai mare parte a injecţiilor de capital, circa 65%, echivalentul a 57 milioane de euro, a fost direcţionată către sectorul asigurărilor, care de aproximativ un an ţine capul de afiş al majorărilor de capital, un loc ocupat în mod tradiţional de sectorul bancar.

Băncile, pe de altă parte, au primit injecţii de capital în valoare de circa 29 milioane de euro, în timp ce majorările de capital ale IFN -urilor au însumat 1,9 milioane de euro în intervalul ianuarie-iunie al acestui an.

Majorările semnificative din industria asigurărilor sunt rezultatul trecerii la noul regim de solvabilitate şi capital Solvency II începând cu ianuarie 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO