Bănci și Asigurări

Acţionarii Patria Bank trebuie să aprobe reducerea capitalului cu 141 mil. lei pentru acoperirea pierderilor

Acţionarii Patria Bank trebuie să aprobe reducerea...

Autor: Claudia Medrega

28.07.2017, 00:05 751

Acţionarii Patria Bank urmează să se întâlnească la sfârşitul acestei săptămâni pentru a discuta reducerea capitalului social al băncii cu suma de 149,1 mil. lei, până la 227,1 mil lei.

Adunarea generală extraordinară a acţionarilor Patria Bank este programată pentru 28/29 iulie. Reducerea capitalului social ar urma să se facă prin anularea a 1.491.181.900 acţiuni, având o valoare nominală de 0,1 lei, proporţional cu cota de participare a fiecărui acţionar la capitalul social al băncii, potrivit informaţiilor transmise la Bursa de Valori Bucureşti.

Reducerea capitalului social este realizată pentru acoperirea parţială a pierderilor cumulate ale băncii înregistrate la 31 decembrie 2016, în cuantum de 149,1 mil. lei. Patria Bank este banca rezultată în urma fuziunii dintre Banca Carpatica şi Patria Bank. În spatele băncii se află fondul de investiţii Axxess Capital, condus de Horia Manda. Omul de afaceri Ilie Carabulea, cel care deţinea Banca Carpatica, mai are 10,81% din acţiuni, conform raportării de pe bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO