Bănci și Asigurări

Acţiunile Băncii Comerciale Carpatica închid în creştere cu 6,9% faţă de vineri, când a fost publicat proiectul de fuziune cu Patria Bank. Carpatica vrea noi fuziuni şi achiziţii. Valoarea de piaţă a Carpatica, 194 mil. lei, Patria Bank la 262 mil. lei

Acţiunile Băncii Comerciale Carpatica închid în...

Autor: Liviu Popescu

22.08.2016, 19:00 594

Acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC), cel mai mic emitent bancar local listat, au închis şedinţa de astăzi la 0,096 lei, în creştere cu 6,9% faţă de şedinţa de vineri, când a fost publicat proiectul de fuziune prin absorţei cu Patria Bank (fosta Nextebank). 

Astăzi au fost realizate 138 de tranzacţii cu circa 274.500 de acţiuni BCC, ce au totalizat 26.000 de lei.

Proiectul de fuziune a fost aprobat de consiliul de administraţie al Băncii Carpatica prin decizia din 12 august precum şi de consiliul de administraţie al Patria Bank prin decizia din aceeaşi zi, înainte de depunerea acestuia la ONRC şi de publicarea în conformitate cu prevederile legale aplicabile.

În cursul a 3-5 ani de la implementarea fuziunii Banca Carpatica va aborda creşterea organică şi continuarea proiectelor strategice de distribuţie produse bancare prin parteneri şi dezvoltarea liniilor de afaceri, creşterea prin fuziuni şi achiziţii în condiţiile în care pe piaţă se aşteaptă că vor avea loc vânzări de către unii investitori a participaţiei deţinute de aceştia în alte bănci cu operaţiuni locale.

“Realizarea fuziunii între Banca Carpatica şi Patria Bank este benefică pentru ambele bănci, identificând o serie de sinergii între cele două bănci, care să conducă la o bancă locală puternică, cu o bază de capital îmbunătăţită şi o reţea de unităţi optimizată cu o activitatea bancară eficientă”, se arată în proiectul de fuziune.

Banca rezultată va avea active de circa 4 mld. lei cea ce înseamnă că se va poziţiona pe locul 18 în sistemul bancar.

Valoarea de piaţă la 31 mai 2016 era de 194 mil. lei pentru Carpatica şi de 262 mil. lei pentru Patria Bank.

O acţiune Patria Bank va fi schimbată în 3,0566 acţiuni Banca Carpatica.

Carpatica îşi va majora capitalul social cu 2,97 milioane de acţiuni noi, fiecare cu o valoarea nominală de 0,1 lei, care vor fi allocate acţionarilor Patria Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO