Bănci și Asigurări

Adamescu, unic proprietar la Astra şi România liberă

Adamescu, unic proprietar la Astra şi România liberă
03.08.2010, 23:58 425

Omul de afaceri Dan Adamescu (foto), acţionarul majoritar alcompaniei de asigurări Astra, a bătut palma cu austriecii de laUniqa pentru răscum păra rea pachetului de 27% din acţiunileasigurătorului pe care l-a vândut către Uniqa în urmă cu cinciani.

La acel moment, valoarea tranzacţiei a fost de 10 mil. euro.

De asemenea omul de afaceri a semnat ieri cu germanii de la Wazachiziţia a jumătate din compania Medien Holding, care editeazăziarul România liberă şi o serie de reviste, devenind astfel şi înaceastă afacere unic proprietar. "Am cumpărat pentru că acum estemomentul achiziţiilor. Noi credem că economia va ieşi din crizăanul viitor, având în vedere că pieţele vestice deja şi-aurevenit", a declarat omul de afaceri.

Astra ocupă primul loc pe piaţa asigurărilor. Ada mes cu senumără printre puţinii oameni de afaceri care nu vând în aceastăperioadă către străini, ci dimpotrivă, răscum pără acţiunilevândute în trecut. De la intrarea pe piaţa locală în 2005, Uniqa aîncercat să devină acţionar majoritar la Astra, dar nu a reuşitdeoarece nu a ajuns la un acord în ceea ce priveşte preţul cu omulde afaceri român. Între timp însă, Uniqa şi-a făcut loc pe piaţalocală prin preluarea Unita (actuala Uniqa Asigurări).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO