Bănci și Asigurări

Adrian Vasilescu: BNR nu mai are contracte de parteneriat cu ziarele din 2008 şi probabil nu va mai avea

Autor: Mediafax

11.11.2010, 13:04 28

Banca Naţională a României (BNR) a avut contracte de parteneriatcu multe ziare în perioada 1996 - 2008, exclusiv pentru încurajareaeducaţiei financiar-bancare, dar asemenea colaborări nu vor maiexista probabil niciodată, a declarat, joi, Adrian Vasilescu,consilier al guvernatorului BNR, scrie

MediafaxBusiness.

"Banca Naţională are această misiune de a face educaţiefinanciar-bancară. Cred că aţi văzut zilele trecute că a fluturat,prin Cancan şi câteva ziare electronice, o ştire scrisă de TiberiuLovin, care spune el că BNR îşi cumpără bunăvoinţa presei plătindbani, miliarde de lei, unor instituţii de presă. Din păcate, ştireaeste falsă pentru că din momentul în care a început criza, BancaNaţională nu a mai putut să facă asta. Noi am avut până în 2008contracte de parteneriat cam cu toate ziarele, şi am datîntr-adevăr miliarde de lei vechi, pentru a încuraja ziarele sălase la o parte ideea de audienţă şi să scrie şi ştiri saucomentarii de educare financiar-bancară", a spus Vasilescu, încadrul seminarului EU-Cofile, organizat de BNR, Alpha Bank şiARB.

Oficialul BNR a menţionat că această idee a plecat de la odezbatere cu reprezentanţi ai presei, FMI şi Băncii Mondiale, încare oficialii Fondului au arătat că ziarele se "comercializează",iar instituţiile trebuie să finanţeze activităţile de educarefinanciar-bancară pentru a obţine rubrici şi spaţii în ziare.

"Totul a plecat de la o dezbatare la Sofia. Reprezentanţii FMIau venit cu ideea că azi în lume ziarele se comercializează, iarinstituţiile care pot să susţină financiar activităţile de educaţiefinanciară trebuie s-o facă (…) nu ne-au ţinut curelele cuteleviziunile astfel încât să fie şi activitate de educaţiefinanciar bancară. Din 1996 şi până în 2008, BNR a avut astfel decontracte de parteneriat cu ziare, reviste, şi toate ziarele careau avut print de financiar. În 2008 am încheiat. Domnul Lovin scriecă este un proiect în derulare. Din păcate nu. Din păcate,instituţia a închis acest capitol şi probabil nu îl va mai deschideniciodată", a continuat Vasilescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO