Bănci și Asigurări

Afaceri mai mari din asigurări şi pensii pentru olandezii de la NN în T1

Afaceri mai mari din asigurări şi pensii pentru...

Autor: Anelis Baciu

27.05.2016, 00:07 545

Olandezii de la NN care deţin pe piaţa locală cel mai mare asigurător de viaţă şi cel mai mare administrator de pensii private a raportat în intervalul ianuarie-martie a acestui an afaceri mai mari pe ambele linii de business, în condiţiile în care au reuşit să câştige mai mulţi clienţi. Acum, compania vrea să atragă clienţi cu o poliţă de asigurare de sănătate.

„În perioada următoare toate iniţiativele de dezvoltare a businessului sunt concentrate în jurul asigurărilor de sănătate în cazul apariţiei problemelor medicale“, a declarat Marius Popescu, director general al NN Asigurări.

În asigurări, unde este lider incontestabil cu circa 35% cotă de piaţă, grupul NN a înregistrat prime subscrise de 157 mil. lei (35 mil. euro), în creştere cu circa 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Avansul a venit ca urmare a unui interes mai mare din partea clienţilor pentru achiziţia de poliţe tradiţionale. Numărul persoanelor care au cumpărat poliţe de viaţă tradiţionale a fost mai mare cu circa 85%. Olandezii au câştigat mai mulţi clienţi şi pe segmentul pensiilor voluntare, unde au reuşit să convingă un număr de 168.000 de clienţi, în creştere cu 10%, să aibă grijă de economii pentru pensie în valoare de 646 mil. lei. Pe lângă acestea, compania mai are în administrare active de 9,6 mld. lei ale angajaţilor care sunt obligaţi prin lege să contribuie la  fondul de pensie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO