Bănci și Asigurări

Afacerile Allianz-Ţiriac au ajuns la 730 mil. lei în primele nouă luni

Remi Vrignaud, directorul general al Allianz-Ţiriac

Remi Vrignaud, directorul general al Allianz-Ţiriac

Autor: Ciprian Botea

27.11.2014, 00:06 215
Allianz-Ţiriac, cea mai mare companie din piaţa asigurărilor, a subscris prime de 730 mil. lei (circa 165 mil. euro) în perioada ianuarie-septembrie, cu aproape 8% peste nivelul de anul trecut, datorită creşterii cu două cifre a vânzărilor de poliţe nonauto şi de asigurări de viaţă în trimestrul al treilea.
 
Profitul operaţional a însumat 35 mil. lei (8 mil. euro), în creştere cu 60% faţă de aceeaşi perioadă din 2013. Despăgubirile achitate clienţilor de asigurări generale au cumulat 295 milioane de lei.
 
„Am avut creşteri pe toate segmentele principale, evoluţia pozitivă a veniturilor fiind dublată de o îmbunătăţire a profitabilităţii. (…) Am înregistrat al cincilea trimestru consecutiv de creştere profitabilă şi până la finalul anului ne aşteptăm să depăşim obiectivele în termeni de venituri şi profitabilitate”, a declarat Remi Vrignaud, directorul general al Allianz-Ţiriac.
 
Veniturile din asigurări generale ale companiei au crescut cu 9% după primele nouă luni şi au ajuns la 653 mil. lei (circa 150 mil. euro).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO