Bănci și Asigurări

Afacerile asigurătorilor au stagnat la 6,8 mld. lei după zece luni

Afacerile asigurătorilor au stagnat la 6,8 mld. lei...

Autor: Anelis Baciu

23.12.2013, 00:07 103

Afacerile asigurătorilor rămân după cinci ani de criză sub nivelul din 2008, ultimul an de boom economic, în pofida unei revigorări a asigurărilor generale în 2012 şi 2013.

Companiile de asigurări au emis poliţe în valoare de 6,8 miliarde de lei (1,5 mld. euro) în primele zece luni din acest an, nivel similar cu cel din aceeaşi perioadă din 2012, potrivit datelor Autorităţii de Suprave­ghere Financiară (ASF).

Afacerile asigură­torilor rămân după cinci ani de criză sub nivelul din 2008, ultimul an de boom economic, în pofida unei revigorări a asigurărilor generale în 2012 şi 2013.

Şansele sunt mici ca piaţa să-şi revină pe final de an, deşi trimestrul patru este în mod obişnuit cel mai activ din punctul de vedere al vânzărilor de poliţe.

Este prima dată când autoritatea de supraveghere a pieţei asigurărilor iese din tiparul raportărilor trimestriale şi publică rezultate intermediare.

„Ultimul trimestru este unul dintre cele mai productive pentru asigurători, mă aştept la un avans de 2-3% în luna decembrie, trend care se continuă şi în ianuarie. Se vând în principal asigurări RCA, dar se înregistrează de obicei şi o uşoară creştere a subsbcrierilor Casco, dar şi property pentru companii“, a afirmat Victor Şraer, managing partner al Otto Broker. El spune că luna decembrie aduce aproximativ 10-15% din volumul primelor anuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO