Bănci și Asigurări

Afacerile austriecilor de la VIG în România: Omniasig şi Asirom generează peste 85% din vânzări. BCR Viaţă, cea mai profitabilă

Afacerile austriecilor de la VIG în România: Omniasig...

Autor: Anelis Baciu

04.05.2018, 00:07 486

Omniasig şi Asirom generează cele mai mari vânzări la nivel local pentru grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), 85% din primele subscrise de austrieci în România venind în 2017 de la cei doi asigurători.

Omniasig, companie prezentă doar pe segmentul asigurărilor generale, a înregistrat în 2017 prime subscrise de peste un miliard de lei, în scădere cu circa 2% faţă de 2016, în timp ce Asirom, companie prezentă atât pe segmentul asigurărilor generale, cât şi pe segmentul asigurărilor de viaţă, a raportat subscrieri de 967 mil. lei, în scădere cu aproape 10% faţă de 2016. În ambele cazuri scăderea primelor a fost generată de reducerea încasărilor din poliţele auto obligatorii (RCA).

Deşi Omniasig şi Asirom aduc împreună cea mai mare parte a afacerilor VIG din România, ele nu îşi menţin ace­laşi statut la capitolul profitabilitate, unde BCR Asigurări de Viaţă deţine supremaţia. Anul trecut asigu­rătorul de viaţă din portofoliul VIG a înregistrat un câştig de aproape 24 mil. lei. Pe locul secund a venit Omniasig cu un profit de circa 20 mil. lei, în timp ce Asirom a generat un câştig de 9,1 mil. lei. 2017 a fost însă al doilea an consecutiv în care toate companiile deţinute de VIG în România au fost pe plus.

Grupul austriac VIG este cel mai mare investitor străin din piaţa locală de asigurări, controlând circa un sfert din primele totale subscrise anual. Austriecii intenţionează să consolideze prezenţa la nivel local, România fiind una dintre pieţele prioritare pentru VIG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO