Bănci și Asigurări

Afacerile Ergo din România au crescut spectaculos anul trecut, cu un plus de 48%. Cu toate acestea, nemţii iau în calcul exit-ul local

Afacerile Ergo din România au crescut spectaculos anul...

Autor: Anelis Baciu

16.03.2018, 11:43 650

Cele două companii deţinute de Ergo în România au înregistrat anul trecut o creştere spectaculoasă de 48%, ajungând la prime totale pe asigurări de viaţă şi generale de 46,8 mil. euro. În plus, ambele companii au fost pe profit cu un rezultat net de peste 500.000 de euro. Anul trecut a fost şi primul an în care divizia de viaţa a Ergo a intrat pe profit, în 2016 fiind pe breakeven. Totuşi, în comparaţie cu afacerile totale ale Ergo la nivel global, businessul din România este mic şi reprezintă doar 0,3% din subscrierile totale ale grupului german.

„La final de 2012 când am preluat conducerea Ergo Asigurări de Viaţă primele subscrise ajungeau la 3,4 mil. euro. Astăzi avem 46,8 mil. euro cumulat pe viaţă şi non-viaţă. În plus, avem o structură inversă comparativ cu piaţă, majoritare în portofoliul nostru fiind poliţele de viaţă. Rezulatele celor două companii sunt foarte bune“, a spus Mihai Popescu, director general al Ergo Asigurări de Viaţă care a precizat că el nu este implicat în nicio tranzacţie de vânzare.

Primele subscrise pe asigurări de viaţă au cumulat 33 mil. euro anul trecut, fiind în creştere cu 55% faţă de 2016, un ritm semnificativ mai mare decât piaţa care a urcat cu circa 30%. La finalul lunii septembrie 2017 (cele mai recente date disponibile) Ergo se situa pe locul patru în piaţa de asigurări de viaţă, luând în calcul şi afacerile sucursalei locale Metropolitan Life.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO