Bănci și Asigurări

Afacerile Idea Leasing au crescut cu peste 20% anul trecut, până la 103 mil. euro

Afacerile Idea Leasing au crescut cu peste 20% anul...

Autor: Anelis Baciu

25.05.2016, 00:04 320

Idea Leasing, companie controlată de grupul polonez Getin Holding, a finanţat anul trecut bunuri în valoare de 103 milioane de euro (458 mil. lei), în creştere cu mai mult de 20% faţă de anul precedent, potrivit informaţiilor trimise de companie pentru anuarul Cei mai mari jucători din economie care va aparea luna viitoare.

Idea Leasing a fost preluată de grupul Getin, care deţine pe plan local şi Idea Bank în 2014 de la Volksbank, com­pania numindu-se atunci VB Leasing. Polonezii au plătit austriecilor de la Volksbank aproxi­mativ 55 milioane de lei pentru divizia de leasing.

Idea Leasing s-a situat anul trecut în topul celor mai mari zece companii de leasing din piaţa locală cu o cotă de piaţă de peste 6%.

Piaţa de leasing financiar a marcat anul trecut cel mai bun an de după criza  financiară, iar finanţările acordate de companii au urcat cu 20% în 2015, până la 1,6 miliarde de euro, potrivit datelor asociaţiei societăţilor financiare ALB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO