Bănci și Asigurări

Afacerile locale ale asigurătorului Uniqa au scăzut cu 5% în primele trei luni ale anului, la 26,8 mil. €

Afacerile locale ale asigurătorului Uniqa au scăzut cu...

Autor: Anelis Baciu

26.05.2017, 00:05 176

Grupul austriac Uniqa prezent în România prin două companii, una de asigurări generale şi una de viaţă, a vândut în perioada ianuarie-martie a acestui an poliţe în valoare de 26,8 milioane de euro, în scădere cu circa 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui raport publicat la Viena. Spre compa­ra­ţie, în primul trimestru din 2016 afacerile Uniqa s-au majorat cu peste 30%.

România face parte, alături de Munte­negru, Serbia, Croaţia şi Kosovo, din cercul ţărilor în care afacerile Uniqa au scăzut în primul trimestru.

Cel mai probabil scăderea primelor brute subscrise la nivel local a fost de­ter­mi­nată de plafonarea tarifelor la poliţele auto obligatorii (RCA) valabilă până la 18 mai 2017. Subscrierile din asigurări RCA ale Uniqa s-au contractat cu 25% în primele trei luni ale anului, până la ni­velul de 37 milioane de lei, echivalentul a 8 milioane de euro. Poliţele RCA gene­rează o treime din subscrierile din asigurări generale ale Uniqa.

De altfel, cea mai mare parte a afa­ce­rilor Uniqa din România sunt con­cen­trate pe segmentul asigurărilor generale, unde pri­mele brute subscrise s-au situat în prima jumătate a acestui an la 24,2 milioane de euro. Busi­nessul cu asigurări generale reprezintă aproape 90%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO