Bănci și Asigurări

Afacerile Uniqa s-au redus cu o treime în S1, dar şi pierderile sunt la jumătate

Afacerile Uniqa s-au redus cu o treime în S1, dar şi...

Autor: Anelis Baciu

28.08.2014, 00:06 253
Uniqa, unul din primii zece asigu­rători locali, a raportat afaceri de 48 mil. euro în prima jumătate a acestui an, în scădere cu 30%, dar odată cu restrângerea businessului şi pierderile s-au înjumătăţit, potrivit datelor publicate de grup la Viena.
 
Compania a raportat un rezultat brut negativ de 3,7 milioane de euro la sfârşitul lui iunie, în timp ce pierderea semestrială înregistrată anul trecut se ridica la 6,8 milioane de euro.
 
„Scăderea afacerilor din România a fost determinată de curăţarea portofoliului de poliţe auto“, se precizează în raportul grupului.
 
Vânzările de asigurări generale au scăzut de la 69 milioane de euro la 48 milioane de euro, în timp ce pe segmentul asigurărilor de viaţă subscrierile au urcat cu 23%, dar rămân la un nivel redus de 713.000 euro.
 
Contractarea businessului local a avut un impact favorabil asupra cheltuielilor, dar şi a ratei combinate, cel mai important indicator din asigurări.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO