Bănci și Asigurări

Alarmă pentru companii: Fiscul a trimis scrisori marilor contribuabili cu privire la factorii de risc fiscal

Alexandra Smedoiu partener impozitare directă, Deloitte România

Selectarea contribuabililor pentru inspecţie fiscală este efectuată, potrivit Codului de procedură fiscală, de organul de inspecţie competent, în funcţie de nivelul riscului stabilit pe baza unei analize de risc. Analiza de risc este efectuată cu scopul identificării, evaluării şi gestionării riscului de neconformare, reprezentând un reper în activitatea de administrare fiscală a contribuabililor.

Alexandra Smedoiu partener impozitare directă, Deloitte România Selectarea contribuabililor pentru inspecţie fiscală este efectuată, potrivit Codului de procedură fiscală, de organul de inspecţie competent, în funcţie de nivelul riscului stabilit pe baza unei analize de risc. Analiza de risc este efectuată cu scopul identificării, evaluării şi gestionării riscului de neconformare, reprezentând un reper în activitatea de administrare fiscală a contribuabililor.

Autor: Răzvan Botea

08.10.2018, 00:08 5509

Răspunsul nu este obligatoriu, dar specialiştii recomandă un demers proactiv de răspuns.

De trei luni Fiscul trimite notificări fir­me­lor prin care le aduce la cunoştinţă dacă prezintă factori de risc fiscal, în cadrul unei analize de risc pe care niciodată nu a făcut-o, iar directorii financiari au foarte multe întrebări cu privire la aceste noi solicitări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO