Bănci și Asigurări

Alexandre Maymat preia conducerea BRD de la 1 mai

Alexandre Maymat preia conducerea BRD de la 1 mai

Autor: Razvan Voican

23.03.2012, 00:07 538

Alexandre Maymat, 44 de ani, va ocupa de la 1 mai funcţiile de director general şi preşedinte al BRD-SocGen, a doua mare bancă după active şi cea mai profitabilă de pe piaţă.

El îl va înlocui pe Guy Poupet, care renunţă la mandatul de administrator după ce a condus BRD începând din 2010. Instalarea lui Maymat va avea loc în funcţie de obţinerea aprobărilor necesare din partea BNR, însă procesul de autorizare a noului conducător a fost deja demarat.

Schimbarea şefului BRD a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al băncii şi va fi supusă aprobării AGA din 26 aprilie. De câteva luni la vârful BRD se derulează un proces de tranziţie pentru transferul responsa­bili­tă­ţilor de director general al băncii.

Maymat, care lucrează pentru grupul SocGen de peste 10 ani, este mai tânăr decât Poupet, care are inclusiv opţiunea pensionării, şi se arată hotărât să conducă o strategie care să readucă BRD în competiţia pentru cotă de piaţă, după doi ani în care banca s-a concentrat pe conservarea profitabilităţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO